Zafer Bayramı (30 Ağustos) resmi tatil mi? Yarın bankalar, eczaneler, hastaneler, sağlık ocakları açık mı, kapalı mı?

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl cuma gününe denk geliyor. Haftanın son günü olması sebebiyle kamu kurumlarının çalışma durumu merak ediliyor. Bankalar, eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler ve diğer birçok kamu kurumu resmi tatil günlerinde kapalı oluyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı yarın yurt genelinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Araya hafta sonu girmeden devlet kurumlarında işlem yapacaklar ise “30 Ağustos resmi tatil mi” sorusuna cevap arıyor. İşte, banka, eczane, sağlık ocağı ve diğer kurumların çalışma durumu…

Haber Merkezi - NTV Spor 29.08.2024 - 16:03
Zafer Bayramı (30 Ağustos) resmi tatil mi? Yarın bankalar, eczaneler, hastaneler, sağlık ocakları açık mı, kapalı mı?

Ulusal, kültürel ve dini öneme sahip günler ülkemizde resmi tatil olarak kutlanıyor. 30 Ağustos’un cuma gününe denk gelmesi sebebiyle gözler kamu kurumlarına çevrildi. Resmi tatil günlerinde eczaneler nöbet sistemine uygun çalışırken özel ve kamu bankaları tam gün kapalı oluyor. Türkiye’de 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 29 Ekim gibi tarihler ülkemizde resmi tatil olarak kutlandığından kamu kurumları kapalı oluyor. 30 Ağustos cuma günü birçok kurum çalışmalarına ara verecek. Belediyeler, kaymakamlıklar, muhtarlıklar, valilikler kapalı olacak. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi? İşte, konuyla ilgili detaylar…

ZAFER BAYRAMI (30 AĞUSTOS) RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos bu yıl cuma gününe denk geliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemizde resmi tatil olarak kutlanan günler arasında yer almaktadır.

1922 yılında Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan taaruzu anmak için bu tarih ulusal bayram olarak kutlanmaktadır.

YARIN HANGİ KURUMLAR KAPALI OLACAK?

30 Ağustos cuma günü belediyeler, kaymakamlıklar, muhtarlıklar, valilikler ve diğer birçok kamu kurumu kapalı olacak.

Eczaneler nöbet sistemine uygun olarak çalışacak. Vatandaşlar yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı olurken Aile Sağlığı Merkezleri veya diğer bir ifadeyle sağlık ocakları 30 Ağustos’ta kapalı olacak.

Özel ve kamu bankaları da benzer şekilde kapalı olurken bankalar faaliyetlerinde 2 Eylül Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

Sayfa Yükleniyor...