ÖSYM DGS tercih kılavuzu 2024 bilgisi | DGS tercihleri ne zaman başlayacak, tercihler nasıl yapılacak?

DGS tercih tarihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının üzerinden 4 gün geçerken adayların gündeminde yer alıyor. 2 yıllık ön lisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen meslek yüksekokulu ve açıköğretim fakültesi mezunu öğrenciler, puanlarına göre alım yapacak üniversiteleri tercih edecek. ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte üniversitelerin alım yapacağı kontenjanlar netlik kazanacak. Tercih işlemleri ise ais.osym. gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. Peki DGS tercihleri 2024 ne zaman başlayacak, nasıl yapılır? İşte, DGS tercih takvimine ilişkin son durum…

Haber Merkezi - NTV Spor 14.09.2024 - 12:50
ÖSYM DGS tercih kılavuzu 2024 bilgisi | DGS tercihleri ne zaman başlayacak, tercihler nasıl yapılacak?

Hayallerindeki lisans bölümlerinde eğitim almak isteyen yüzlerce aday DGS oturumlarında ter döktü. DGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih süreci beklenmeye başlandı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala ise tercih takvimi bekleniyor. DGS tercihlerinin tamamlanmasının ardından sonuçlar ilan edilecek ve kayıt işlemleri başlayacak. tarafından yayınlanacak kılavuzda ise üniversitelerin alım yapacağı taban puanlar, kontenjanlar ve özel koşullar yer alacak. Peki DGS tercih kılavuzu 2024 yayınlandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, DGS tercih tarihleri ve kılavuza ilişkin detaylar…

DGS TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl DGS tercih süreci bu yıla göre daha erken başlamıştı. Adaylar 29 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında tercihlerini tamamladı. 5 Eylül’de sona eren tercihlerin ardından yerleştirme sonuçları ise 6 gün içerisinde erişime açıldı.

2023 yılında DGS tercihleri sınav sonuçları ilan edildikten yaklaşık 18 gün sonra başlamıştı. Bu yıl ise sonuçlar daha geç erişime açılırken tercihlerin en geç Eylül ayının sonuna kadar başlaması bekleniyor.

GÖZLER DGS TERCİH KILAVUZU’NDA

Adaylara yol göstermesi için tercih sürecinde ÖSYM tarafından kılavuz yayınlanacak. DGS tercih kılavuzunda üniversitelerin ve bölümlerin boş kontenjanları ile beraber özel koşulları yer alabilecek. Mezuniyet durumunda göre geçiş yapılabilecek bölümler, kılavuzda yer alacak. Adaylar tercih yaparken bir önceki yılın taban puanlarını dikkate alabilirler.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

DGS tercih işlemleri, osym.ais.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar belirlenen takvim doğrultusunda tercih listelerini ÖSYM’ye bildirecek. Yerleştirme sonuçları ilan edildikten sonra boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme takvimi ayrıca bildirilecek.

Sayfa Yükleniyor...