KPSS lisans kaç puanla memur olunur? KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla atanılır mı? KPSS taban puanları 2024 açıklandı mı?

KPSS lisans sınavı sonuçları erişime açıldı.. KPSS oturumlarından elde ettikleri puanlarla tercih yapacak memur adayları ise kaç puanla atamalar gerçekleştirildiğini merak ediyor. KPSS sonuçlarının ilan edilmesinin ardından öğretmenlik dışındaki bölümlere 2 yıl boyunca tercih yapılabilecek. Kamu görevlerine ilk kez atama yapılacak kadrolar A Grubu ve B Grubu olarak ikiye ayrılır. KPSS puanlarıyla son olarak mühendis, bilgisayar işletmeni,avukat, grafiker ve diğer birçok alana atama gerçekleştirilmişti. KPSS sınavında elde ettikleri puanlara göre adaylar yerleşebilecekleri kadroları araştırıyor. Peki KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla memur olunur mu? KPSS 2024 taban puanları açıklandı mı? İşte, puanlara göre alım yapılan bölümler…

Haber Merkezi - NTV Spor 23.08.2024 - 10:17
KPSS lisans kaç puanla memur olunur? KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla atanılır mı? KPSS taban puanları 2024 açıklandı mı?

ÖSYM KPSS oturumlarına ilişkin sayısal verileri açıkladı. 2024 yılında KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür oturumlarına 1.357.098 aday katıldı. Sınav sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte adaylar A ve ’nda tercih edebilecekleri kadroları araştırıyor. kadrolarında bakanlık, bağımsız genel müdürlük düzeyinde kuruluşlar bulunurken B Grubu kadrolarında ise döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler yer alıyor. KPSS sınav sonuç ekranında adaylar elde ettikleri puanları görüntüledi. Son olarak 2024 KPSS/1 yerleştirme sonuçlarına göre puanlar belli olmuştu. Peki KPSS kaç puanla memur olunur? İşte, KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla alım yapan kadrolar…

?

KPSS lisans atama puanları yıllara göre, açılan kadrolara ve şehirlere göre farklılık göstermektedir. Son olarak 2024 yılında yapılan yerleştirme işlemlerinde kullanılan taban puanlara aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

KPSS 2024 SON ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KPSS PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

KPSS 2024 sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir ancak öğretmen adayları için 2024-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.

Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

KPSS 2024 sınavına ortaöğretim veya ön lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS B grubu Lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarını etkilemez.

2022-KPSS’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinden giren adayların 2024-KPSS Lisans sınavına girmeleri hâlinde, bu sınav sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarının geçerliliği sona erecektir.

KPSS A VE B GRUBU KADRO NE ANLAMA GELİYOR?

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Sayfa Yükleniyor...