GSB KYK yurt başvuru sonuçları 2024 açıklandı mı? e-Devlet KYK yurt başvuru (yerleştirme) sonucu sorgulama ekranı

KYK yurt başvuru sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığına çevrildi. Yurt yerleştirme sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açılacak. KYK yurt başvuruları 20-24 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Üniversitelerde yeni eğitim öğretim dönemine kısa bir zaman kala üniversiteliler, KYK yurt başvuru sonuçlarına odaklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliğiyle öğrenciler, devlet yurtlarında konaklayacak. KYK yurt değerlendirmeleri öğrencilerin ve ailesinin ekonomik durumu, eğitim alınan şehir vb. kriterler dikkate alınarak yapılıyor. Peki 2024 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte, KYK yurt başvuru sonucu sorgulama ekranı…

Haber Merkezi - NTV Spor 26.08.2024 - 10:46
Son Güncelleme: 26.08.2024 - 10:46
GSB KYK yurt başvuru sonuçları 2024 açıklandı mı? e-Devlet KYK yurt başvuru (yerleştirme) sonucu sorgulama ekranı

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere sağlanan barınma desteğinden yararlanmak isteyen binlerce öğrenci KYK yurt başvurularını e-Devlet üzerinden tamamladı. Özellikle ön lisans ve lisans eğitimi almak için şehir değiştirecek öğrencileri, KYK yurt başvurularına yoğun ilgi gösterdi. KYK yurt hakkı elde eden öğrenciler, özel yurt ve evlere kıyasla daha uygun fiyatla devlet yurtlarında konaklayabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda KYK yurt kapasitesi yaklaşık 1 milyon olarak duyurulmuştu. Yurt başvuruları değerlendirilirken birçok devlet kurumundan alınan bilgi dikkate alınıyor. Değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden başvuru sonuçları erişime açılıyor. Peki KYK yurt başvuru sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak? İşte, yurt başvurularına ilişkin son gelişmeler…

2024 AÇIKLANDI MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt başvuru işlemleri 20 Ağustos’ta başladı 24 Ağustos günü tamamlandı.

KYK yurt başvurusu değerlendirme işlemleri, 24 Ağustos’tan itibaren yapılmaya başlandı. Henüz KYK yurt sonuçları erişime açılmadı.

’den herhangi bir tarih açıklaması bulunmazken geçtiğimiz yıllarda açıklanan sonuçlar dikkate alındığında yurt başvuru sonuçlarının en geç Eylül ayının ikinci haftasına kadar duyurulması bekleniyor.

BAŞVURU SONUÇLARI ’TE OLACAK

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra adaylar T.C.kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleriyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek.

Yurt başvuru sonuçlarında adaylar asıl veya yedek olarak yurt hakkı elde edebilecek. Belirlenen dönemlerde kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek adaylar sıralamaya göre çağrılacak.

Başvuru sonuçları ekranında öğrencilerin yurt kazanması durumunda yurt adresi, şehir, öğrenci adı, kayıt tarihleri ve gerekli belgeler yer alacak.

ÖĞRENCİLERDEN İLK KAYIT ÜCRETİ ALINACAK

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KİMLER KALABİLİR?

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,

Gazi ve gazi çocukları,

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,

Devlet koruması altında olanlar,

Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

Sayfa Yükleniyor...