30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos cuma günü bankalar, eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler açık mı, kapalı mı?

30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanacak. Resmi tatil günlerde kamu kurumları başta olmak üzere birçok işletme kapalı oluyor. Türkiye’de dini ve milli kültürel öneme sahip günler ise resmi tatil olarak kutlanıyor.30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl cuma gününe denk gelirken resmi tatil olup olmadığı ise çalışanlar tarafından araştırılıyor. Resmi tatil günlerinde eczaneler nöbet sistemine uygun çalışırken özel ve kamu bankaları tam gün kapalı oluyor. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler ve bankalar kapalı mı, açık mı? İşte, detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 26.08.2024 - 11:42
30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos cuma günü bankalar, eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler açık mı, kapalı mı?

Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için her yıl ülke genelinde çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Bu anlamlı gün bu yıl ise cuma gününe denk geliyor. Özellikle devlet kurumlarında işlem yapmaya hazırlananlar ise cuma günü kamu kurumlarının çalışma saatlerini gündemlerine aldı. 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 29 Ekim gibi tarihler ülkemizde resmi tatil olarak kutlandığından kamu kurumları kapalı oluyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda birçok işletme kapalı olacak. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi, hangi gün? İşte, , , , hastanelerin çalışma durumu…

?

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl cuma gününe denk geliyor. 1922 yılında Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan taaruzu anmak için bu tarih ulusal bayram olarak kutlanıyor. 30 Ağustos cuma günü resmi tatil olacak.

30 AĞUSTOS’TA HANGİ KURUMLAR KAPALI?

30 Ağustos cuma günü belediyeler, kaymakamlıklar, muhtarlıklar, valilikler ve diğer birçok kamu kurumu kapalı olacak.

Eczaneler nöbet sistemine uygun olarak çalışacak. Vatandaşlar yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı olurken Aile Sağlığı Merkezleri veya diğer bir ifadeyle sağlık ocakları 30 Ağustos’ta kapalı olacak.

Özel ve kamu bankaları da benzer şekilde kapalı olurken bankalar faaliyetlerinde 2 Eylül Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

Sayfa Yükleniyor...